Tuesday 18 January 2011

Tulpanens Dag

Idag firar vi Tulpanens Dag. Jag tjuvstartade redan i lördags med att köpa en bunt tulpaner i vårens vackraste färger - gult, lila, rött och rosa.
Jag tycker det är så otroligt härligt med tulpaner såhär på den tidiga vårkanten, att få titta och dofta på nyutslagna snittblommor kan göra hela ens dag mycket ljusare och få den där vinterdeppigheten att verka långt borta.

Jag har väldigt svårt för att säga vilken blomma som är min favorit eftersom att det ändrar sig med årstiderna och  humöret. Just nu är tulpanen den självklara favoriten, medans jag älskar vitsippor i mars, blåsippor i april. Påskliljor är vackrast runt påsk och hyacinter och amaryllis under jul. Under högsommaren älskar jag vallmo, prästkrage och viol, medans andra gånger tycker jag bäst om ros och lilja.

Thursday 13 January 2011

En svensk skönhet

På tal om Saltkråkan i inlägget här nedanför, jag tänkte skriva om en av mina absoluta stilikoner, nämligen Malin Saltkråkan. Jag tycker att hon är så otroligt vacker (trots att hon bara var 16 år när de första avsnitten spelades in! Hur många hade inte önskat att de såg ut sådär när de var sexton? Och vid 24 års ålder med!) och hennes kläder är så himla somriga och fina. En gudomligt vacker blond, brunbränd svensk sommarflicka. Ja, så svenskt som det kan bli faktiskt - och en stor inspiration både skönhetsmässigt och klädmässigt sommar efter sommar.




Vi på Saltkråkan

I julklapp fick jag av mina föräldrar dvd-boxen 'Vi på Saltkråkan' med alla avsnitt som gick på tv. Senare kom även fyra filmer ut, den boxen har jag sedan tidigare.

Jag tröttnar aldrig på Saltkråkan, hur gammal jag än blir, jag tycker det är en helt fantastisk serie som tål att ses om och om igen. Jag älskar musiken, miljöerna, språket, karaktärerna, alla djur och kläderna. En sådan simpel handling, men det är ju just det som gör den till det den är. 60-tals nostalgi när den är som bäst (utan alla fula byggnader gjordes då!)

Ännu idag kan man åka ut på båtutflykt till ön där stora delar av Saltkråkan spelades in Norröra i Stockholms skärgård. Där ligger Snickargården fortfarande kvar, liksom Nisses Handelsbod. 



Thursday 6 January 2011

Välkomna skall ni vara

Hej alla och välkomna till min blogg!
Jag har tänkt mig den här bloggen som en plats där jag kan skriva och berätta om allt mitt vurmande för svunna tider. Om svenska sommrar på 60-talet, om musik ifrån 20-talet och om 50-talets filmstjärnor. Jag vill också skriva om hur man kan ta med sig allt det är in i vår tid, och på så vis göra vardagen lite roligare. Jag vill också skriva om vackra ting, såsom blommor, vackra koppar, vackra klänningar och framförallt vackra bilder i massor!

Om sedan någon kommer att vilja läsa det här spelar egentligen ingen roll. Allra mest vill jag kunna skriva för mig själv, att kunna drömma mig bort ett slag. Därför har jag också tänkt den här bloggen som en snäll blogg, för snälla platser finns det alldeles för få av!

Jag skall ge mig ett försök att snygga till bloggen litegrann, men jag och teknik hör dessvärre inte ihop. Får se hur det artar sig ..

Trevlig Läsning!